Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Studenti FPU u Centru za mlade

U Kući Đure Jakšića, Centar mladih stvaralaca otvara izložbu radova studenata Fakulteta primenjenih umetnosti povodom 60 godina Fakulteta primenjenih umetnosti. Otvaranje je u petak, 20. februara u 20 sati.

 


Otvaranje izložbe, petak, 20. februar u 20 časova.

20.02- 07. 03. 2009.


SCENSKI KOSTIM I FOTOGRAFIJA

izložba će biti priređena u okviru proslave šezdesetogodišnjice fakulteta.



Odsek -KOSTIM

Atelje -SCENSKI KOSTIM

Selektor: vanredni profesor Ljiljana Petrović



Studenti:

Bojana Nikodijević, Sanja Prvulović, Magdalena Klašnja, Anita Naumović, Katarina Bogdanović, Dragana Mladenović, Sonja Mrkobrada, Ivana Stojanović, Sanja Manakoski, Sanja Stepanović, Jelena Antanasijević, Zorana Stojanović, Teodora Živković, Milena Milenković, Ivana Lazarević



Izložba sadrži kostime urađenih- inspirisanih delima V. Šekspira na temu 100% uštede tkanine. Kostimi su tretirani kao skulptura, sa akcentom na formu i geometriju. Ukupno 17 kostima koji će biti postavljeni na lutkama. Skice izloženih radova takođe će biti izloženi u prostoru Kuće Đure Jakšića.





Odsek GRAFIKA

Atelje FOTOGRAFIJA

Selektori : Branimir Karanović, red. prof. i Vladimir Tatarević, docent

Studenti: Tijana Đinđić, Srđan Mijajlović, Zorana Lalić, Luka Klikovac, Dušan Pešić


Izložba sadrži fotografije izloženih kostima u različitim prostorima i ambijentima, ukupno 18 printova.



Izložba će biti otvorena do 07. Marta, kada će biti održan i koncert klasične muzike koji će izvesti studenti muzičke akademije. Za sve dodatne informacije vezane za program i naredna dešavanja u Kući Đure Jakšića obratite se Odeljenju za međunarodnu saradnju Univerziteta umetnosti u Beogradu.


 



Datum objavljivanja: 18.02.2009.