Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Stručno vođenje kroz izložbu Akcione forme Ilije Šoškića

Novi Sad: Stručno vođenje kroz izložbu “Akcione forme” Ilije Šoškića. Muzej savremene umetnosti Vojvodine, sreda, 24.oktobar u18h Učestvuju: Ilija Šoškić, dr Zoran Erić, Nebojša Milenković


 


Prvo stručno vođenje kroz izložbu “Akcione forme” Ilije Šoškića biće organiozvano u sredu 24.oktobra u MSUV. Kroz izložbu posetioce će voditi kustosi izložbe Nebojša Milenković i dr Zoran Erić, kao i sam umetnik Ilija Šoškić.



Stručno vođenje u Novom Sadu ujedno je i jedino kojem će prisustvovati i sam umetnik.



Izložba Akcione forme je prva retrospektiva Ilije Šoškića - takođe to je i prva izložba koju Muzej savremene umetnosti i Muzej savremene umetnosti Vojovodine organizuju zajednički, i istovremeno se održava u Beogradu i Novom Sadu. Koncepcija izložbe kustosa dr Zorana Erića i Nebojše Milenkovića osmišljena je i prilagođena izlagačkim prostorima oba muzeja. U segmentu izložbe u Novom Sadu fokus je na radovima sa telom, performansima, umetničkim akcijama te Šoškićevom ideološki osvešćenom delovanju u javnoj sferi. U beogradskom delu postavke akcenat ja na Šoškićevim instalacijama i konceptualnim celinama SATOR, Trap / Traphos, Paralele, kao i pojedinačnim radovima svedenih ali i kompleksnih geometrijskih formi.


 



Datum objavljivanja: 22.10.2018.