Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Stručno vođenje kroz izložbu

Stručno vođenje kroz izložbu "Čast nam je izvestiti Vas...", četvrtak, 2. jul 2009. u 18 časova atrijum Narodnog muzeja u Beogradu

 


Iako je izložba Čast nam je izvestiti vas..... koja je posvećena 165. godišnjici Narodnog muzeja koncipirana tako da svima omogući da se kroz interesantne i raznolike medije upoznaju sa istorijatom Narodnog muzeja, njegovim zaposlenima, kulturnim dobrima koja se u njemu čuvaju, izložbama i posetioima, tokom trajanja izložbe svakog četvrtka biće organizovana i stručna vođenja kroz postavku.




U četvrtak, 02. jula u 18 časova kroz postavku će vas provesti kustos Vesna Kruljac, jedan od saradnika na realizaciji izložbe. Do 1950. godine Muzej se selio čak 11 puta da bi 1951. godine bio useljen u zgradu Državne investicione banke koja je sagrađena davne 1903. godine. Tokom ovog vođenja imaćete priliku da od kustosa Vesne Kruljac, saradnika u realizaciji izložbe, saznate kako je izgledao ovaj period obeležen kobnom privremenošću.




Pozivamo Vas da nam se pridružite u šetnji kroz istoriju dugu 165 godina koja će vam omogućiti da se upoznate sa različitim aspektima Muzeja, svega onoga što je on bio, što za nas danas jeste i što će za neke sutra biti. Čast nam je izvestiti Vas.. kako je naše putovanje izgledalo i ko je sve u njemu učestvovao.


Portfolio Narodni muzej u Beogradu


Datum objavljivanja: 01.07.2009.