Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Strip mutacije

U petak, 14. avgusta u 20 časova u Galeriji FLU, Knez Mihailova 53, otvara se kolektivna , multimedijalna izložba strip - mutacija.


 


Strip je početak. Strip = crtež = nagost linije i površine, golotinja kojoj narativ nije potreban! Vezuje se za dečake, dečaštvo, pubertet, nesigurnost, super heroje, anti heroje, heroje, lake žene i teške žene, epiku, SF, Indijance, kauboje, francusku školu, filmove bolje i lošije od stripova, kolekcionarstvo, manga, Japan, anima-ciju, Dilan Doga i Vinonu Rajder, Džon Spensera, Džarmuša, kaiš, menjažu, a najviše za CRTANJE.



On je osnov. I subverzija u svakom pogledu!



Njegova repetativna konstrukcija/niz kvadrata ili pravougaonika, je potencijalno bezkonačno ponavljanje, zataškano povremenim pomeranjem rakursa. Svojevremeno su se roditelji plaćili da će dete zatupeti krećući se iz jednog pravougaonog polja u drugo, skačući iz okvira u okvir, bez brisanog/ne-ograničenog prostora!  Ali sve to ne mora ništa da znači: davno su table postale slike, slike objekti, objekti su animirani, nalepljen im je zvuk, formirane su grupe autora, almanasi, grafičke novele, police, knjižare, kafei i klubovi. Strip se više ne definiše  kao struktura.



 



Autori:

Kosmoplovci,

Mubaraći,

Bob Milošević,

Relja Pajić,

Predrag Lojanica,

Stevan Kitić,

Vladimir Veljašević,

Nikola Marković,

Jelena Spaić


 



Datum objavljivanja: 13.08.2009.