Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Stojan i Aleksandar Radoš: Otac i sin

Izložba fotografija „Otac i sin“, Stojana (1922-1999) i Aleksandra Radoša, biće svečano otvorena u četvrtak 23. februara u 19 časova u Galeriji `73 (Požeška 83 a).


 


Koncept izloženih fotografija je zasnovan na zapažanju dve generacije – beleženju različitih života ljudi, socijalnih razlikam, etike i estetike posmatranja i osmatranja i promišljanja. Višeznačnost izraza koja se jasno ogleda u bitnim razlikama i promenama načina življenja i doživljavanja vremena u dve generacije. Postavku čine analogne i digitalne fotografije.




Aleksandar Radoš rođen je 1960. godine u Beogradu. Školovanjem stekao zvanje dipl. ing. Od oca je nasledio sklonost ka fotografiji, a prilagođavanjem tehnološkom vremenu stekao veštine kojima pokušava da nadomesti prelaz iz analognog u digitalni svet današnjice. Izlagao je samostalno i grupno u više navrata u Srbiji i inostranstvu. Član je ULUPUDS-a. od 2000. Dobitnik brojnih nagrada:  Srpske pravoslavne crkve, u dva navrata dobitnik Godišnje nagrada ULUPUDS-a, Zlatne nagrade Nacionalne revije Srbija za najboljeg fotografa Srbije, dobitik Zahvalnice manastira Vavedenje…




Izložba će trajati do 7. marta 2022. g.


 



Datum objavljivanja: 22.02.2023.