Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Stojan Aćimović: Prostorne dispozicije

3 samostalne izložbe u okviru Fluizama/Letnjeg programa Galerije FLU/ Autori: Snežana Petrović, Stojan Aćimović i Dragan Marić. Kustos: Jelena Spaić


 


Ukrštanjem skulpture, videa i para ogledala, konstrukcije Stojana Aćimovića postaju promišljene aktuelizacije prostora koje istovremeno ukazuju i na varljivost naših čula. Iluzorna razdaljina između onoga što je unutar konstrukta i same konstrukcije dezorijentiše, zbunjuje i zavodi skrivanjem. "U biti, čovek je ono što taji." Aćimovićevi hibridi restruktuiraju pojam prostora i skulpture koja ga osvaja i nestaje dok se poigrava se percepcijom posmatrača. To je 3. ogled o posmatranju.


 


3. ogled o posmatranju Ukrštanjem skulpture, videa i para ogledala, konstrukcije Stojana Aćimovića postaju promišljene aktuelizacije prostora koje istovremeno ukazuju i na varljivost naših čula. Iluzorna razdaljina između onoga što je unutar konstrukta i same konstrukcije dezorijentiše, zbunjuje i zavodi skrivanjem. "U biti, čovek je ono što taji." Aćimovićevi hibridi restruktuiraju pojam prostora i skulpture koja ga osvaja i nestaje dok se poigrava se percepcijom posmatrača.


Stojan Aćimović je rođen 9. VII 1988. godine u Beogradu. 2013. godine završava osnovne akademske studije na Faklutetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dušana Petrovića. 2015. godine završava master studije na Faklutetu likovnih umetnosti u Beogradu , u klasi profesora Mrđana Bajića. Učestvovao je na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, realizovao dve samostalne izložbe.




 



Datum objavljivanja: 26.08.2016.