Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Što u izlogu to u radnji

Od 12. do 21. decembra u Galeriji FLU, održaće se magistarska izložba crteža, slika i objekata Jelene Ilić, pod nazivom "Što u izlogu to u radnji".

 


"Moji crteži su pisma. Tekst se ne vidi ili ga čak nema uopšte, ali ostala je suština, UPUĆENOST nekome. Objekti  zovem ih  " stvarčice " su mali , obični predmeti  (babin peškirić , mamina stara pudrijera , računaljka mog sina , moja babuška iz detinjstva ), stari ili tek nađeni. Crtam po njima, prelepljujem ih, kombinujem, pravim od njih nešto drugo .


Postalo je kao lična reciklaža  U svim radovima likovnost je polazište . 


A svuda ista potreba za intimnom, dnevničkom pristupu radu i  preplitanje sa životom. Potreba da od običnih , banalnih stvari , pravim  " poeziju "  I najvažnije , pretvaranje ličnog u opšte . Saznanje da je ono duboko lično zapravo svima razumljivo, opšte.  Crtam kuću , drvo , crvenog konjića. Znaci koji su svima bliski . Prepoznavanje kao zajedništvo."


Jelena Ilić




Rođena 1973. godine u Zemunu.Diplomirala na FLU u Beogradu 2003. godine na odseku za slikarstvo u klasi profesora Jovana  Sivačkog . Član ULUS-a od 2004. godine.


Samostalne izložbe :


 2008 .  god . Magistarska izložba - crteži i objekti , Galerija FLU , Beograd


 2008.god.    "Igralište"  izložba fotografija, Galerija O3on , Beograd


 2007. god.   " Po kući " izložba fotografija, Galerija Dom Omladine, Beograd


 2006. god.   "Igralište"  izložba fotografija, Galerija savremene umetnosti ,  Pančevo


 2003. god. Slike i crteži , Galerija Stara kapetanija, Zemun


 Učestvovala na nekoliko grupnih izložbi


 


Datum objavljivanja: 25.11.2008.