Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Step out 2

Otvaranje izložbe u Magacin u Kraljevića Marka pod nazivom Step out 2 je zakazano je za nedelju, 10. februar, u 19h. Izložba je otvorena do 22. februara 2008. godine.

Izlagači: Milica Milićević (magistarske studije na FLU), Vedrana Ivanović (magistarske studije na FLU), Miloš Dimitrijević (magistrirao na FLU), Ivan Stojilović (magistarske studije na FLU), Nemanja Antanasković (magistarske studije na Rektoratu UU), Nina Zeljković (studentkinja ALU), Radoš Vujaklija (student ALU), Dragana Lukić (studentkinja FLU), Andrijana Pajović (studentkinja BK Akademije), Bjanka Nikolić (studentkinja BK Akademije).


Potreba za ovakvom izložbom je pre svega u demokratizovanju beogradskog umetničkog prostora. Mladi autori (do 30 godina), na početku svoje izlagačke karijere, nisu u mogućnosti da pravovremeno i na pravi način prikažu svoj rad. Obično neshvaćeni, bez znanja o tome kako se nametnuti kustosima i institucijama, po pravilu brzo nakon studija nezadovoljni napuštaju bavljenje umetnošću ne prikazavši ništa ili skoro ništa od svojih mogućnosti. Društvo na taj način bespovratno svake godine gubi na desetine mladih autora. Drugi vid demokratizacije se ogleda u selekciji autora. Predstavljeni umetnici su oni autori koji su vrlo malo ili nikako izlagali i kao takvi sasvim nepoznati široj javnosti, dok po kvalitetu radova i talentu to nisu zaslušili.


Datum objavljivanja: 08.02.2008.