Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Stefan Milojević & Kristina Radosavljević: Fragmenti radnog dana

Izložba fotografija "Fragmenti radnog dana“ autora Stefana Milojevića i Kristine Radosavljević biće otvorena 21. juna u Rančićevoj kući – galeriji Centra za kulturu Grocka, sa početkom u 20 časova.

 



 


Izložba fotografija „Fragmenti radnog dana“ autora Stefana Milojevića i Kristine Radosavljević biće otvorena 21. juna u Rančićevoj kući – galeriji Centra za kulturu Grocka, sa početkom u 20 časova.



Postavka predstavlja izbor fotografija nastalih u okviru svakodnevnih terenskih aktivnosti opštinske službe za informisanje. Izložba traje do 9. jula 2019. godine.



U nastavku večeri, u okviru muzičkog programa ustanove „Muzička bašta“ nastupiće duo Turumtay & Zarić.



Dvojica kosmopolita sa turskim i srpskim korenima, Efe Turumtej i Nikola Zarić žive u Beču i nastupaju u zemljama širom sveta (Argentini, Japanu, Bugarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Češkoj, Škotskoj...). Nazivaju ih muzičkim alhemičarima koji, putujući svetom i velikim brojem muzičkih stilova, oplemenjuju sve čega se dotaknu. Karakteriše ih finoća kamerne muzike, otvorenost prema svetskoj muzici i radost u poeziji zvukova. Duo je odabran od strane austrijskog Ministarstva inostranih poslova za promotivni program „Novi austrijski zvuk muzike 2018/19”.





Fragmenti radnog dana: Običan radni dan može se pretvoriti u nesvakidašnji doživljaj, ukoliko naučimo da tako gledamo na okruženje.  Kao deo službe kojoj je zadatak da prati sva dešavanja u naseljima velike i razuđene opštine Grocka,  autori su prošli sokake Kaluđerice, pentrali se brdima Trikornijuma, išli putevima rimskih kohorti Rimskim a potom i Carigradskim drumom kroz Kamendol, posetili zabrane Živkovca, vojne bunkere jugoslovenske armije duž Dunava, skrivene plaže Brestovika, ušuškane i zaboravljene... I zabeležili svoje utiske.



Stefan Milojević (1988) rođen je u Beogradu. Srednju školu za dizajn, smer grafika, završava 2007. godine, a zatim diplomira 2011. godine na Akademiji lepih umetnosti, odsek za dizajn enterijera i nameštaja. Od 2010. je član Udruženja građana „Imamo plan“, sa kojima radi na više saobraćajno – urbanističkih rešenja za grad Beograd. Pobednik je konkursa „Svet za sve“ Centra za razvoj inkluzivnog društva (CRID) 2010. godine, i učesnik tima koji je 2013. osvojio specijalnu nagradu na arhitektonskom konkursu za „Zarяdьe park“, Moskva. Živi u Grockoj i radi u Gradskoj opštini Grocka od 2013. godine kao koordinator Kancelarije za mlade, a potom fotograf i dizajner u okviru Službe za informisanje.



Kristina Radosavljević (1998) rođena je u Beogradu. Student je Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, smer pravo. Kao izuzetan učenik OŠ „Mića Stojković“, izabrana je za predstavnika škole na četvrtom UNESKO kampu „Umetnost nas spaja“. Aktivno se bavi fotografijom poslednjih nekoliko godina. Živi u Umčarima - Grocka, a od februara 2018. godine je kao fotograf i montažer angažovana u okviru Službe za informisanje Gradske opštine Grocka.


 



Datum objavljivanja: 17.06.2019.