Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Status 2003/08

Multimedijalni projekat Status 2003/08 pokrenut od strane Gabriele Vasić i Brandchs Service Network-a (video, intervjui, knjiga, anketa, printevi, razglednice) razmatra status vizuelnih umetnika, recepciju umetničkog rada, produkciju i sisteme umetnosti u različitim društvenim sredinama, u tranzitnoj Srbiji i u Evropskom kontekstu.

 


Projekat pokreće pitanja: Šta čini umetničku scenu? Kako žive umetnici od umetnosti? Ko čini umetničku publiku u Srbiji?  Kakva je uloga umetnika, a kakava države?...


Od 2006. se delimično prezentuje na internetu, a detaljnije o autoru i projektu možete saznati na www.gabrielavasic.com/status.php.


U periodu od 2003 - 2007. intervjuisano je 9 vizuelnih umetnika sa internacionalne umetničke scene: Johnatan Muldrom (V.B.), Ivona Pleskonja (SR), Filip Matić (NO), Aleksandar Dimitrijević (SR), Tanja Ostojić (SR, NE), Uroš Đuric (SR), Gabriela Vasić (SR), Mihael Milunović (SR, FR) i Umetnik-Fantom (BE, RS, SR).


Gabriela Vasić je vizuelni umetnik sa statusom samostalnog umetnika od 1993, god, likovni pedagog i metodičar, i od nedavno likovni urednik i kustos Rančićeve kuće pri Centru za kulturu Grocka. Bavi se identiteom i pozicioniranjem umetnika i problemima umetničke produkcije u uslovima tranzitnog, post-socijalističkog društva koje karakteriše odsustvo stimulativne kulturne politike, nedostatak državne strategije kojom se oblikuje publika za percipiranje i konzumirnje savremene umetnosti kao i nefunkcionalno umetničko tržiste.


Projekat se prezentuje u Centru za kulturu Grocka, u Rančićevoj kuci, Majevička 9.


Otvaranje izložbe je 25.7. u 18h. Izložba je otvorena do 28.avgusta 2008. Za sve informacije, obratite se Centru za kulturu Grocka, na 011/8502 321


 


Datum objavljivanja: 24.07.2008.