Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Štapom po pesku

Posetioci Galerije HAOS moći će da vide radove grafičkog dizajnera i multidisciplinarnog umetnika Mirka Ilića. Radovi neće biti samo na zidovima prostora, već i na podu. Posetioci ne samo da će videti radove već će moći i da ih gaze. Odnosno, svi radovi koji budu bili na podu moće da se gaze i tako unište. Pored toga svi radovi u digitalnoj formi biće prikazani na tri ekrana.

 


Grafički dizajner, pre svega crtač, ilustrator i multidisciplinarni umetnik Mirko Ilić predstaviće svoje radove u prostoru Galerije HAOS. Izložba će trajati do 11. januara.


Interesantno je da će ovaj umetnik predstaviti radove na zidovima, ali na podu prostora. Svi posetioci moći će da gaze radove i tako ih unište. Negde oko 400 crteža sakupljenih za prethodnih deset godina osnova su njegovog rada. Tu su skice, delovi dokumentacije i finalna autonomna ostvarenja. 


Pored crteža, posetioci će paralelno na tri ekrana moći da vide radove u digitalnoj formi realizovane za naslovne strane uglednih časopisa. Svi ovi radovi su svedočanstvo bogataog tematskog raspona i različitog internacionalnog angažmana ovog umetnika.


 


Datum objavljivanja: 19.12.2007.