Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Stanovanje u prošlosti

Tokom trajanja izložbe Francusko-srpska saradnja u oblasti arheologije, u prostorijama Francuskog kulturnog centra u Beogradu, odvijaće se muzejske edukativne radionice namenjene deci nižih razreda osnovnih škola.
.

 


Muzejska edukativna radionica Stanovanje u prošlosti deo je projekta Istorija svakodnevnog života čija je svrha da se putem kreativnih, interaktivnih  radionica omogući mladoj publici razumevanje uloge koju ima muzej u očuvanju kulturnog nasleđa kao i  da se izgradi njihov pozitivan odnos prema kulturi i umetnosti uopšte. Cilj projekta je podsticanje kreativnosti kod dece školskog uzrasta, razvijanje njihovih umetničkih veština i upoznavanje tehnika izrade umetničkih dela. 

Organizatori muzejskih radionica su Francuski kulturni centar u Beogradu, konzervatori  i kustosi Odeljenja za preventivnu zaštitu Dijana i Odeljenja za edukaciju Narodnog muzeja u Beogradu.

U radu učestvuju učenici Francuske škole u Beogradu i Osnovne škole Vladislav Ribnikar, a praktični deo radionica odvijaće se na francuskom jeziku.Edukativne radionice će se održati u prostorijama Francuskog kulturnog centra u Beogradu, 16. aprila u 9 časova i 18. aprila u 10 časova.

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete radu muzejskih edukativnih radionica neophodno je da svoj dolazak prethodno potvrdite.


 


Datum objavljivanja: 14.04.2008.