Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

"Stani! Ko ide?"

U Moskvi će se u julu 2010. na brojnim trgovima i drugim javnim prostorima održavati treće Bijenale mlade umetnosti pod nazivom "Stani! Ko ide?"

 


Pokrovitelji: Ministarstvo kulture Ruske fedearcije, Sektor za kulturu grada Moskve, Državni centar savremene umetnosti, Moskovski muzej savremene umetnosti. Partneri: Partneri: Teretjakovskaja galerija, Centar savremene umetnosti VINZAVOD, Baibakov Art Projects, Međunarodni forum slikarskih inicijativa, Centar za savremenu umetnost "MARS", ПRОЕКТ_FАБRИКА, Škola fotografije i multimedijalne umetnosti A. Rodčenko


Bijenale mlade umetnosti "Stani! Ko ide?" jedan je od krupnih i vrlo ambicioznih projekata koji s edanas realizuju na moskovskoj sceni u sferi savremene umetnosti.


Osnovni kriterijum selekcije učesnika nije toliko zasnovan na njihovom uzrastu, već je reč o mladom duhu, o kreativnom razmišljanju, o smelim eksperimentima. "Stoj!" govorimo mi mladim autorima, kako bi se zaustavili i razmislili o tome da artikulišu svoje kreativne i konceptualne pozicije. Prvo bijenale bilo je zamišljeno kao pregled svih mladih kreativnih potencijala koji su bili pokazani na otvorenom prostoru, na brojnim moskovskim trgovima. Drugim smo želeli d ase skoncentrišemo na jednu glavnu temu koja najbolje karakteriše savremenu umetničku produkciju. Za temu sledećeg bijenala, 2010. godine., izabrana je tema „Granice“ - a razgovor o granicama logično sledi za rečenicom "Stani! Ko ide?" Tema granice usko je vezana za probleme komunikacije i umetničkog stvaralaštva u eposi novih tehnologija.


Osnovni program bijenala biće, ako i ranije, formiran po prijemu i selekciji aplikacija. Za učešće na bijenalu može se konkurisati za realizaciju individualnih ili kolektivnih umetničkih projekata, kao i kustoskih autorskih projekata.


Kontakti:


press@youngart.ru


pr@ncca.ru


pr@mmoma.ru


+7(495) 254 8492


+7(495) 694 6660


sajt: www.youngart.ru


 


Datum objavljivanja: 31.08.2009.