Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Staklene forme i objekti- Petra Delijevića u galeriji Zvono

Samostalna izložba crteža i objekata Petra Delijevića bice otvorena u galeriji Zvono 20. septembra sa početkom od 20h.

 


Delijević je do sada poznat publici u karakterističnoj izvedbi monumentalnih crteža koji okupiraju prostor, no ovom prilikom autor priprema,   iskorak u materijalu i pristupu, zadržavši svoj karakterističan rukopis.





Na izložbi biće predstavljeni crteži rađeni na staklenoj foliji kao i objekti pravljeni od različitih materijala.



Umjetnik se u svojoj novoj seriji radova paralelno bavi istraživanjem materijala čijom kombinatorikom u okviru sopstvene poetike dolazi do novih mogućnosti ispoljavanja unutrašnjeg vizuelnog sveta.U radovima koji će biti izloženi može se uočiti težnja umetnika da napravi iskorak u odnosu na svoj dosadanji način rada i na intuitivan i spontan način dolazi do približavanja crteža skulpturi,tako što je i sam crtež tretiran i  situiran u formi objekta a posle duže vremena u svoj rad uvodi i bojene površine.



Beogradska publika će imati priliku da poseti izložbu u galeriji Zvono do 9.oktobra 2018.godine.







Delijević Petar, rođen je 27.10.1983 godine u Nikšiću. Diplomirao na Fakultetu Likovnih Umjetnosti u Beogradu. Završio master studije na Fakultetu za Umetnost i Dizajn u Beogradu.2015 nagrada za inovativan pristup crtežu na Hercegnovskom Zimskom Salonu. Od 2015.godine, njegovi radovi su deo kolekcije Luciano Benetton u okviru projekta “Imago Mundi”, takodje u jeku 2016.godine rad “Sve i Ništa“ deo je kolekcije Narodnog Muzeja Crne Gore,iste godine prestavlja se monumentalnim- prostornim, crtežima u dve galerija KC Grad u Beogaradu kao i galeriji (Miodrag Đurić)  –Dado-    na Cetinju. Izlagao na više grupnih i samostalnih izložbi do sada. Živi i radi u Beogradu.


 


 





 


Datum objavljivanja: 17.09.2018.