Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Srbija svuda i sa svima

U sredu, 2. septembra u 20 časova u Magacinu u Kraljevića Marka 8, otvara se izložba fotografija autora Petra Ilića Ćirila, pod nazivom, "Srbija svuda i sa svima". Radovi se mogu pogledati do 16. septembra.

 


Serija od 40 fotografija i nekoliko snimaka "skinutih" sa kamere na kojima su razne ličnosti -  političari, glumci, manekenke...,  fotografisane na raznim mestima - Los Angeles, Las Vegas, Palm Springs, New York, Kiev, Srebrenica, Zenica, Sarajevo, Mostar, Verona, Moskva... sa podignuta tri prsta. 


Koncept izložbe: Podignuta tri prsta kao srpski pozdrav u suštini je pogrešan, jer pravi pozdrav su tri skupljena prsta. Na određen način, kao što i svi znamo, pogrešna slika Srbije je odaslana u svet. Petar Ilić - Ćirilo, kao autor ove izložbe pokušava kroz taj pogrešan pozdrav da  ispravi sliku o Srbiji i pokaže njenu različitost (na fotografijama su ljudi veoma različite provinijencije - od umetnika i političara do Sani Armani ili igračica Leningrad Cowboys) i kosmpolitsku priodu Srbije (fotografije su snimljene na različtim krajevima sveta - Kairo, USA, EU,  Ukrajina...).


U planu je drugi deo izložbe, u okviru kojeg bi bilo prikazano 40 fotografije drugih autora na istu temu, koje će na osnovu konkursa izabrati Vladimir Miladinović Piki  (Agencija HOMINID).  


Izlozba traje do 16. septembra 2009


 


Datum objavljivanja: 27.08.2009.