Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Spektralni sjaj akvarela

Gradska galerija savremene umetnosti Smederevo Vas obaveštava da će u četvrtak 3. aprila organizovati otvaranje izložbe akvarela u autorskoj postavci istoričarke umetnosti Vesne Todorović.


 


Kako se u svome radu Gradska galerija trudi da promoviše raznovrsne autorske koncepte i medije, slikarska disciplina akvarela predstavlja jednu u nizu ovogodišnjih umetničkih postupaka Gradska galerija savremene umetnosti Smederevo Vas obaveštava da će u četvrtak 3. aprila organizovati otvaranje izložbe akvarela u autorskoj postavci istoričarke umetnosti Vesne Todorović. koje će publika u Smederevu imati prilike da vidi. Na izložbi će biti predstavljeno šest umetnika različitih poetskih i jezičkih pristupa objedinjeni zajedničkom realizacionom tehnikom- akvarelom. Izlažu: Endre Penovac, Jovanka Ulić, Nikola Vukosavljević, Ljiljana Stojanović, Miodrag Miško Petrović i Vlastimir Nikolić.



 „Akvarel predstavlja ovaploćenje umetnikovih opažaja svetlosnih zbivanja u atmosferi, koja okružuje odabrani i posmatrani motiv, ali i svetlosnih fenomena, koja i sam emituje. U imaginativno-kreativnim procesima artikulacije umetnikove zamisli, svetlosni fenomen jednog jedinstvenog trenutka biva pretočen u zavodljivu «igru» pigmentima na vlažnom papiru, na kome ga izvedeno akvarelsko delo zarobljava za sva vremena.“ (Citat iz kataloga, autor Vesna Todorović).



Mr Nataša Radosavljević Kuzmanović, kustos


 



Datum objavljivanja: 03.04.2014.