Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Specijalizacija

Robert Boš Fondacija poziva 12 apsolvenata / diplomaca iz srednje, istočne i jugoistočne Evrope na specijalizaciju u oblasti kulturnog menadžmenta u Nemačku u trajanju od 13 meseci.

 


Stipendisti će od oktobra 2008. godine preuzeti obavezu da kroz originalne i inovativne projekte predstave kulturnu raznovrsnost zemalja centralne, istočne i  jugoistočne Evrope a naročito mladu umetničku i kulturnu scenu zemalja iz kojih dolaze. Pružiće im se prilika da rade u kulturnim institucijama širom Nemacke (osim Berlina), koje imaju iskustva u međunarodnoj saradnji u oblasti kulture i umetnosti i koje žele da prodube svoje kontakte sa zemljama srednje, istočne i jugoistočne Evrope. Sastavni deo programa je i edukacija u oblasti projektnog menadžmenta, timskog rada, funraising-a, rada sa javnošću i medijima, kao i kulturnog marketinga.AA



ONLINE prijavljivanje je do 31. marta 2008. godine isključivo preko

internet stranice:

http://www.moe-kulturmanager.de/jetzt-bewerben/



Za ucešće u programu biće izabrani mladi menadžeri u kulturi čije su životne preokupacije vezane za centralnu, istočnu i jugoistočnu Evropu

i koji poseduju sledeće kvalifikacije:

- Projektno ili radno iskustvo u menadžmentu u kulturi

- Kontake sa mladom umetničkom i kulturnom scenom svojih zemalja

- Dobro poznavanje nemačkog jezika

- Iznad prosečno zalaganje u radu i samostalnost



Na internet stranici www.moe-kulturmanager.de naći ćete dalje informacije o programu  u rubrici /"Kulturfenster"/ aktuelnosti sa kulturne scene iz jugoistočne, istočne i centralne Evrope.



Menadžeri kulture dobijaju trinaestomesečnu stipendiju Robert Boš Fondacije u iznosu od 1000 evra mesečno. Pokriveni su i troškovi puta do Nemačke, do gradova u kojima se organizuju seminari, kao i zdravstveno osiguranje i svi troškovi vezani za školovanje. Tromesečnom stipendijom u visini od 400 evra podržava se početak profesionalne karijere stipendista u njihovim zemljama.


 


 


Datum objavljivanja: 10.03.2008.