Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Spartanci Vladimira Tatarevića

U Galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapiji, u petak 11. juna 2010. godine u 18 časova, biće otvorena izložba fotografija Vladimira Tatarevića u okviru galerijske delatnosti JP «Beogradska tvrđava». Posetioci će moći da pogledaju izložbu do 2. jula 2010. godine.

 


Velika bitka u Termopilskom klancu 480. godine p.n.e. i hrabrost malobrojne spartanske vojske protiv nadmoćnih persijskih snaga, poslužile su kao inspiracija Vladimiru Tatareviću da napravi fotografije pod nazivom "Spartanci" u okviru ciklusa "Sile tela".  Vladimir Tatarević izložiće crno - bele fotografije na kojima dominiraju snaga i pokret mišića ogoljenih muških tela. Autor je, modernim pristupom, moćnog antičkog borca postavio u sadašnje vreme. Zadivljujuća, izvajana tela u pokretu i grču podsećaju šta je iskonska priroda, snaga duha i tela i večito provocirana  žeđ da se kroz borbu dođe se do moći.




Rođen u Beogradu 1971. godine. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu  1997. godine u klasi profesora Branislava Nikolića. Po završetka magistarskih studija proputovao je svet i bio u više od trideset zemalja radeći za "Trans Ocean Photos".  Od 2000. do 2002. godine živeo i radio u Atlanti.  Leta 2002. godine osvojio je prvu nagradu na nacionalnom takmičenju fotografa "Life touch" u Atlanti.  Imao jedanaest samostalnih izložbi, učestvovao na nekoliko internacionalnih izložbi, a njegove fotografije publikovane su u časopisima National Geographic, Cosmopolitan, Men’s health … Docent je na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.


 


Datum objavljivanja: 11.06.2010.