Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Španija i Srbija

Beograd, 4. mart , Institut Servantes i Sportski fond Zepter organizuju u sredu u 19 sati svečano otvaranje izložbe "Španija i Srbija: teniske velesile " u galeriji Instituta.

 


Izložba crteža na temu tenisa koji su uradili učenici beogradskih osnovnih škola organizuje se povodom predstojećeg teniskog turnira, Dejvis kupa, koji se igra između Srbije i Španije od 6. do 8. marta. Izložbu će otvoriti Huan Fernandes Elorijaga, direktor Instituta Servantes i Siniša Krajčinović, direktor Sportskog fonda Zepter, uz prisustvo mladih nada srpskog tenisa. Izložba će biti otvorena do 7. marta. Ulaz slobodan. 


Neposredno pred početak najstarijeg postojećeg teniskog turnira, Dejvis kupa, koji se ovog puta igra između Španije i Srbije od 6. do 8. marta u španskom gradu Benidormu, Institut Servantes i Sportski fond Zepter predstaviće izložbu crteža na temu tenisa koje su uradili učenici osnovnih škola «Svetozar Marković», «Zmaj Jova Jovanović» i «Mihailo Petrović Alas».  Na samom otvaranju biće proglašena tri najbolja rada prema izboru dr Ivane Simeonović-Ćelić, umetničkog direktora galerije Zepter. Pobednici će dobiti kurseve španskog preko Interneta i druge prigodne nagrade. Na samom otvaranju prisustvovaće i predstavnici Teniskog saveza Srbije. 


Dejvis kup meč između teniskih reprezentacija Španije i Srbije u okviru prvog kola Svetske grupe odigraće se od 6. do 8. marta u španskom gradu Benidormu, koji se nalazi u pokrajini Alikante na mediteranskoj obali. Reprezentaciju Srbije predvodiće Novak Đoković. Selekcija Srbije je poslednji put  igrala sa Španijom 1989. godine. 


Sportski fond Zepter razvija ljubav prema sportu kod mladih generacija, kontinuirano deluje na unapređenju uslova za rad već formiranih sportskih radnika i ulaže u sportsku infrastrukturu. 


Institut Servantes ima za cilj promovisanje španskog jezika i hispanske kulture, kao i produbljivanje veza između Španije i Srbije.


 


 


Datum objavljivanja: 02.03.2009.