Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Sonja Bojanić: Mikro

U ponedeljak, 2. novembra, u Galeriji SULUV će biti postavljena izložba Mikro, umetnice Sonje Bojanić. Publika će izložbu moći da pogleda radnim danima Galerije SULUV do 13. novembra 2020.

 



 


,,Polazim od mikroskopiranja forme, posmatranja njene egzaktnosti i intervenisanja uz upotrebu novih tehnologija. Istraživanje predmeta vodi do toga da se predmet proširuje preko svoje pojavnosti pomoću našeg saznanja o njemu. Intervencijom na predmetu može se ukazati na njegovu suštinu, a to može biti put ka otkrivanju načela. Do sada sam u svojim radovima kao dominantu koristila intervenciju repeticijom i radijalnu simetriju koja upućuje na homogenost strukture, intervenciju u naglašenosti boje, kao i isticanje forme. Moje interesovanje podrazumeva odnose mikro-makro; tačnost-likovnost; informacija-percepcija; slika-reč; slika-zvuk; pokret-reč; pokret-zvuk; oblikovanje formi koje nastaju iz tačke. U svom radu istraživala sam odnos nauke i umetnosti. Mikroorganizmi  su transponovani u novi likovni medij, digitalni medij.”



Autorka







Sonja Bojanić je u statusu samostalne likovne umetnice od 2020. godine. Završila je osnovne studije slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Jovana Rakidžića. Zvanje Master likovni umetnik stekla je 2015. na istoj Akademiji, u klasi red. prof. Gorana Despotovskog, na predmetu Digitalna slika. Stekla je sertifikat na Link ITAcademy Certified Design and Multimedia na ITAcademy-Department of Design and Multimedia-New Media Design - Beograd, sertifikat na ITacademy za dizajn novih medija na Video and Sound Production odseku, kao i sertifikat na platformi za učenje coursera.org. Art: Concepts and Techniques,The Pennsylvania State University. Član je SULUV-a od 2016. god. Boravila je u ateljeima CITE - Internationale des Arts, u Parizu, 2018. i 2019. kao umetnik rezident.


 





 


Datum objavljivanja: 28.10.2020.