Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Soho Beograd

Luka Beograd ustupila je prostore umetnicima i tako započela projekat SOHO u Beogradu. Cilj projekta je da Beograd po uzoru na London i New York dobije svoj umetnički kvart.


 


Ateljei su dodeljeni grupi od dvadeset umetnika među kojima su: Miloš Šobajić, Mihael Milunović, Zoran Velimanović, Slavimir Stojanović, Nenad Marjanović, Dragoljub Zamurović, Miroslav Lazović, Isidora Ivanović, Slađana Marinković, Maja Đurović, Ivana Tiodorović, Filip Dapčević, Miloš Soldatović, Kosta Kulundžić i drugi.


Inspirisani umetničkim duhom Londona, New Yorka, Pariza i Moskve umetnici su u mogućnosti da  podele svoje ideje sa beogradskom publikom, ali i da svoje kolege i prijatelje iz inostranstva ugoste u Beogradu u svom prostoru sve u cilju stvaranja novog i lepšeg Beograda kroz vrednosti koje su univerzalne.


SOHO BG je projekat koji je svima dostupan i treba da bude deo svih onih koji u njega žele da se uključe.  Otuda će se kompletna kampanja kreirati putem interneta kako bi svaki korisnik mogao da dobije informacije u realnom vremenu. Stranice na Facebooku i na Twitteru integrisane su u okviru web sajta Luke Beograd www.lukabeograd.com i putem društvenih mreža sve informacije kako o umetnicima tako i o manifestacijama koje SOHO BG bude organizovao biće dostpupne publici.


Dodeljeni prostori se nalaze u industrijskoj zgradi “Srbijateks” u Dunavskoj ulici i dostupni za sve posetioce i ljubitelje umetnosti.



 



Datum objavljivanja: 31.03.2011.