Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Soba malih strahova

U okviru programa "Beogradska nezavisna kultura - Na sopstveni pogon"
Hop.La! poziva na izvođenje rada autorke Irene Ristić, pod nazivom, "Soba malih strahova". Od 2. - 4. novembra, u podzemlju Galerije O3one.


 


SOBA MALIH STRAHOVA

Irena Ristić

Od 2-4. novembra 2011.

u podzemlju Galerije Ozon



Prva: Sanja Radišić

Drugi: Magda Popović, Miloš Paunović,

Ana Radonjić, Bojan Babić, Mihaela Drakulović,

Marko Marinković, Dunja Mihajlović, Zdenko Kranj,

Lucija i Grigorije Drakulović



Saradnik na scenariju: Miloš Paunović

Kamera: Ivan Todorovski

Montaza: Ana Radojičić

Muzika: Ah.Ahilej

Zvuk: Stefan Malešević



@Hop.La! 2009



Soba malih strahova je intermedijalni  rad o  najstarijim ljudskim  strahovima. Ispituje doživljaj praznine  i  izolovanosti, uslovljen   tragovima ranih trauma. Uzroke rascepa unutar i između ljudi  traži u iskustvu prvog napustanja, a same rascepe ispituje u kontekstu  današnje stejtment kulture u kojoj  deklaracije o sebi postaju starije od svakog dijaloga, susret se ukida a bliskost zamenjuje surogatima. U ishodištu  ostaje mimohod i manjak empatija, ili pak priča o prinudnoj ravnodušnosti.



Rad je inspirisan filmovima nadrealista, knjigama Mišela Uelbeka, empirijskim istrazivanjima Rotenberga i Hausmana, kao i teorijama o bisocijativnom principu u umetnosti.



"Soba" može da primi vrlo mali broj ljudi u isto vreme , ali se izvođenje ponavlja više puta tokom veceri (od 20.00, 20.30 ...).  Ukoliko želite da rad pogledate, pisite nam na hopla@hop-la.org. Rezervacije su nužne.


 



Datum objavljivanja: 04.11.2011.