Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Smilja Ivetić: Na krilima paganskog

U ponedeljak 15. januara u 19 sati u Galeriji SULUJ na Terazijamа 26, II sprat, biće otvorena izložba slika umetnice Smilje Ivetić. Autorka će predstaviti slike većeg formata u okviru svog doktorskog umetničkog projekta pod nazivom “Na krilima paganskog”.

 



Na izložbi će biti prikazana serija slika, koje se tematski oslanjaju na paganska nasleđa. U bogato kolorističkom duhu prepliću se erotski motivi i krilata bića, gradeći svojevrsnu intimno-mitsku atmosferu.



U fokusu su dinamična i ekskluzivna tumačenja simbola. Sve je u službi intimnog i mitskog gde se figure smeštaju u jedan bestežinski prostor, aludirajući na daleke religijske predstave. U zvučnom koloritu I širokim površinama pred nama se stvara jedna nova pojava - čudnovati svet prepun bića iz dalekih sećanja. Na ovakav splet kreativnih stvorenja kod Smilje Ivetić uticala je vizantijska umetnost, kao i monumentalnost romaničke Katalonije.

 

Smilja Ivetić, rođena je 1983. Godine u Beogradu.  Diplomirala je slikarstvo 2009. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Slobodana Roksandića. Član je ULUSA od 2009. U statusu samostalnog umetnika od 2009. godine. Doktorsko umetničke studije završava kod mentora dr. umetnosti profesora Milete Prodanovića. Izlagala je samostalno i grupno na više izložbi u zemlji i inostranstvu.

 

Izložba će trajati od 15. do 28. januara.


 



Datum objavljivanja: 10.01.2018.