Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slojevi memorije

Izložba radova Maje Obradović pod nazivom "Slojevi memorije" oživljava ideju sećanja nastalih kao posledica susreta (sudara) tela koji izazivaju intenzivna osećanja.

 


Umetnica povodom svoje četvrte samostalne izložbe kaže: "Tehnikom crteža prikazujem svoja tela sećanja, kao i tela sećanja svojih roditelja, prijatelja, kolega, i ističem značajne trenutke prošlosti koji su nas oblikovali. Dodirivanjem i spajanjem sećanja, kao i njihovim preplitanjem sa sećanjima sećanja, pokušavam da se vratim na pasaže memorije onih ljudi koji žive u beznađu, a zbog čije ljubavi se osećam kao živo biće."


Maja Obradović je rođena 1983. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstva, u klasi profesora Jovana Sivačkog, 2007. godine. Trenutno je na doktorskim studijama na istom Fakultetu i u klasi istog profesora. Student je generacije Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu za školsku 2006/2007. godinu. Dobitnica je Nagrade za slikarstvo "Ljubica Cuca Sokić" (FLU, Beograd, 2005), Velike nagrade "Rista i Beta Vukanović, slikari" (FLU, Beograd, 2007), Nagrade XIV Bijenala studentskog crteža Srbije (DKSG, Beograd, 2007). Izlagala je na tri samostalne izložbe i više grupnih izložbi.

 

Izložba traje do 14. septembra 2008. godine u galeriji Doma omladine u Beogradu.


 


Datum objavljivanja: 27.08.2008.