Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike Zorana Bulatovića

U ponedeljak, 1. juna u 20 časova u Galeriji SULUV, Bulevar Mihajla Pupina 9, Novi Sad, otvara se samostalna izložba slika autora Zorana Bulatovića.

 


"Sagledavajući odnose u svom okruženju i čovekovu složenost i ljudski problem , jer on je toliko veliki i nesaglediv da je glavni pokretač umetničkog izraza. Želja mi je da predstavim stanje pojedinca i njegove porodice - njegov odnos prema ljubavi i zajedničkom životu . Slike su plod namera da se dospe do istinitog stanja svesti čoveka i njegove krize , da se pokaže i sagleda kroz ljubav,  patnju i veselje.

Kad kročite u nečiji dom, vi postajete deo njegovog sveta, gledate njegov nameštaj, osećate miris  kuće, dodirujete tuđe stvari, i počinjete da razmišljate o njemu. Ono što mi je cilj, je da čovek samac komunicira sa publikom , da se ona poistoveti sa njim i razmišlja o njemu kao takvom, jer on  je uvek sam ili to ostaje jako dugo.

Odlazak na svadbe i sahrane, su dobra  prilika da se sagledaju paganski običaji i iskrivljeno  ponašanje van svakodnevnice, gde se to manifestuje na jedan snažan i upečatljiv način stvarajući predrasude i strahove .Ono što predstavljam i prepoznajem na nekim mestima nije želja da se učestvuje, nego strah da se može dogoditi."


Zoran Bulatović je rođen u Bačkoj Palanci 1978 godine. Diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku za slikarstvo u klasi prof. Vlade Rančića. Član ULUV-a. Izlagao samostalno u Novom Sadu, Beogradu i kolektivno u  Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Vrbasu... U toku studiranja dobitnik nagrada za mali crtež i godišnje nagrade za slikarstvo. Živi i radi u Novom Sadu.


Datum objavljivanja: 28.05.2009.