Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike Vanča i Gorjana Đorđijeva

U Blok galeriji, Jurija Gagarina 221 u Novom Beogradu od 20. novembra do 3. decembra, 2009. godine, biće održana izložba slika makedonskih autora, nedavno preminulog Vanča Đorđijeva i njegovog sina Gorjana Đorđijeva.

 


Blok galerija Novi Beograd  u saradnji sa Tihomirom Kondevim, kolekcionarom likovnih dela ima čast da pretstavi najnovija dela nedavno poginulog Vanča Đorđieva,  poznatog makedonskog slikara i dela, rađenih za ovu izložbu, njegovog sina inače poznatog makedonskog slikara srednje generacije Gorjana Đorđieva

 

Vančo Đorđijev je  1924  rodjen u Skopju . 1952  Diplomirao je na Akademiji umetnbosti u Beogradu u klasi Ljubice Sokić, Koste Hakmana i Zorana Petrovića. Mihajla S.Petrova i Boška Karanovića. Samostalne izložbe   63. Grupne izložbe  više stotina. Dobitnik je više značajnih nagrada

 

Vančo Đorđiev je jedan od onih makedonskih slikara koji unose makedonsku likovnu umetnost među vrhunskim evropskim majstorima.


Gorjan Đorđiev  je rodjen je u Skopju 1965. godine.1987  Diplomirao je na Akademiji za likovnu umetnost u Skopju. Samostalne izlozbe 12. Grupne izlozbe  54. 


Umetnost Gorjana Đorđijeva je umetnost sna, fantazije i jave koji se međusobno prepliću i žive u simbiozi sa elementima metafizičkog, simboličnog i provokativnog tumačenja. 


Portfolio Blok galerija      


 


Datum objavljivanja: 17.11.2009.