Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike Tijane Petrović & Jovane Jarebice

U utorak, 2. jula u 19. sati u Galeriji SKC Novi Beograd, otvara se izložba slika autorki, Tijane Petrović i Jovane Jarebice.


 


Tijana Petrović rođena 1981. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu 2011. u klasi redovnog profesora Anđelke Bojović i docenta Vesne Knežević. Član ULUS-a od 2012. i udruženja „Perspektivnih“ iz Novog Sada. Dobitnik je Prva nagrada u fondaciji “Miodrag Janjuševic” na završnoj izložbi FLU u Beogradu 2010. Od grupnih izložbi izdvojili bi: Dom omladine Beograd, izložba crteža i skulptrura malog formata studenata FLU iz Beograda 2006, izložba studenata FLU u galeriji “Feniks”, Beograd 2009, izložba crteža u galeriji FLU, Beograd 2010... Samostalna izložba u izložbenom prostoru "Kuće Legata" Beograd 2011.



Jovana Jarebica rodjena je1986. Diplomirala je na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu 2012. zidno slikarstvo u klasi docenta Nikole Božovića. Bavi se fotografijom i  dobitnik je II nagrade na Republičkom takmičenju u fotografiji i I nagrade na Republičkom takmičenju u grafičkoj doradi. Saradnuk je Asocijacije za alternativno porodicno staranje o deci Familia i   Udruženja Prijatelji dece Srbije. Organizuje i vodi psihološke radionice za decu bez roditelja. Grupne izložbe: Grafička kolonija “7 dana stvaranja”, Pazin, Hrvatska  Diplomska izložba Fakulteta primenjenih umetnosti i  Velika Vaskršnja izložba, Pančevo.



"...Društveni rastvor ljudskih gomilanja, barokizacija prostora i karaktera je i  lansirna rampa za fiziognomsko susticanje. Nema više odnosa koji se u karikaturalnom  ključu pruža ka današnjoj indirektnoj karnevalizaciji vremena posle istorije, ka primerima u kojima se lično učešće u svakodnevici odvija kao ubitačna energija likovnih neočekivanosti.  Teme koje se prolaskom kroz serije zapanjujućih portretskih glava objavljuju, postaju svojevrsni izbor nastao, da li iz jedinih mogućih, pa tada i idealnih postojanja?  Indirektna karnevalizacija koja jeste krasila umetničko izvrgavanje predimenzioniranosti, psihološki uplivi u opštoj smisaonoj inflaciji svega u odvijanim relacijama, poseduje dramatično i ništa manje utešno praporeklo..."      Nikola Šuica


 


 



Datum objavljivanja: 28.06.2013.