Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike Tanje Balać

U petak 29. novembra u 20h. u prostoru BW Experience (galerija Progres), Knez Mihailova 27, umetnička inicijativa Kvart BW u saradnji sa Galerijom ŠTAB, izložbom “Invisible Exposure 2” makedonske autorke Tanje Balać, ulazi u praznični decembar.


 


Umetnička asocijacija KVART BW širom je otvorila vrata umetnicima iz regiona, dajući na taj način doprinos povratku Beograda na mesto umetničkog centra regiona i ovog dela Evrope.



Na izložbi "Nevidljivo izlaganje 2" beogradska publika imaće priliku da vidi slike nastale od 2014. godine do danas. Selektovani radovi, od kojih većina do sada nije izlagana, pokazuju nam snagu i viziju, kao i suptilan izraz estetskog ekspresivnog osećaja gde dominiraju dinamika, asocijativna narativnost i filozofska intelektualna promišljenost, gde je nevidljiva izloženost izvor duhovnog, nemira, sna, memorije, sene, ljubavi i života i sve zajedno predstavlja element njene lične identifikacije.



Izložba će biti otvorena za posetioce do 05.12.2019. godine. Radno vreme galerije je svakog dana od 12 do 21h, osim nedelje, kada je radno vreme od 12 do 18h.





...Inspiracija u ovom ciklusu dela naslovljenog "Nevidljiva izloženost 2" je čovek, sama boja predstavlja zbir zarobljene energije koja preko autorovog pokreta dobija gestikulativnu eksplozivnost i potpunu slobodu božanskog zračenja, a preko slikarske tehnike dobija i specifičnu piktoralnu strukturu. Tanja Balać otkriva realnost kao inspiraciju u svojoj specifičnoj stvaralačkoj ekspresiji...(Gorančo Đorđievski - kustos Nacionalne galerije Makedonije)





Rođena je 1968. godine u Skoplju, diplomirala je 1991. godine na Fakultetu za likovne umetnosti u Skoplju, na odseku slikarstvo. Magistrirala je na istom fakultetu 2008. godine na istom odseku. 2003. bila je u Parizu na studijskom boravku. Član je Udruženja likovnih umetnika Makedonije - DLUM od 1991. godine, a od 2006.do 2013. bila je predsednik udruženja. Pored slikarstva, Tanja Balać istražuje i na polju novih medijuma. Živi i radi u Skoplju.


 



Datum objavljivanja: 25.11.2019.