Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike sa Sajmišta

U sredu, 30. septembra u 19 sati u Galeriji ULUS, Knez Mihajlova 37, otvara se samostalna izložba slika Dušana Mikonjića, pod nazivom, "Slike sa Sajmišta". Izložba će trajati do 13. oktobra, 2009. godine.

 


Izložba slika Dušana Mikonjića u Galeriji ULUSa, Beograd, zakazana je za 30. septembar 2009. godine. Svoju značajnu reputaciju, ovaj naš slikar i grafičar duguje na prvom mestu pitkoj i svežoj ekspresivnosti, odnegovanoj i samosvesnoj likovnoj pismenosti unutar estetskog principa na granici moderne i postmoderne. Ali i veoma aktivnom prisustvu na umetničkoj sceni tokom svog dugog umetničkog staža. O tome najbolje svedoči izrazito dugačak spisak učešća na najvažnijim kolektivnim smotrama širom zemlje i sveta i veliki broj poziva u sve značajnije kolonije, koje se mogu podičiti da u svojim zbirkama čuvaju njegove nadahnute slike i akvarele. Poveliki je i spisak muzeja, galerija i privatnih kolekcija ponosnih vlasnika njegovih dela. Kao i spisak nagrada, jer je umetnik od studentskih dana do danas dobio niz veoma važnih nagrada.




Opredeljenjem za kamernu, enterijersku temu, prikazujući vlastiti atelje na Starom sajmištu, odao je počast velikom kulturno-istorijskom značaju ovog arhitektonskog kompleksa. Istovremeno, sivom kolorističkom gamom je izrazio snažan lament pred njegovim propadanjem usled društvene nebrige i nehaja za istinsku vrednost krucijalnog svedoka događaja i dramatičnih promena namene.  


     Vesna Todorović


 


Datum objavljivanja: 22.09.2009.