Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike Nine Milivojević

Otvaranje izložbe studentkinje završne godine Departmana likovnih umetnosti, Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu "Nina Milivojević - slike",ponedeljak, 11. juni 2018. godine u 19 časova.


 


Izložba radova studenata završne godine Departmana likovnih umetnosti Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu se tradicionalno održava u saradnji sa Gelerijom Bel Art i i predstavlja vrlo značajan segment novosadske kulturne produkcije, jača izlagačku aktivnost i  doprinosi osnaživanju saradnje između institucija u oblasti kulture.   U ovom delu programa, mladi umetnici, studenti završnih godina osnovnih studija, se na kraju svog obrazovnog ciklusa kolektivno i neposredno predstavljaju široj javnosti i stupaju na likovnu scenu.



Nina Milivojević je rođena 1995. godine u Užicu. Nakon završetka Užičke gimnazije 2014. iste godine upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo u klasi profesora Vlade Rančića. Trenutno je završna godina osnovnih studija. U galeriji Bel Art je već izlagala, i na izložbi “Lica grada” osvojila treću, otkupnu nagradu. Učestvovala je na grupnim izložbama u Užicu, Beogradu, Novom Sadu i Subotici. Ovo je njena druga samostalna izložba.



Izloženi radovi su poslednja faza Nininog istraživanja vezanog za odnos današnjeg čoveka prema hrani/piću. Hranljive supstance su predstavljene poput bilo koje druge atraktivne stvari koja izgledom treba da privuče kupca. Ukazuje na to da veću ulogu pri biranju obroka ima izgled nego ukus hrane. Radovi ne predstavljaju negativnu ktritiku na trenutno stanje vezano za datu temu, već to stanje primećuje i prevodi u likovni jezik.



Akademija umetnosti Novi Sad i galerija Bel Art


 







 


Datum objavljivanja: 11.06.2018.