Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike Nataše Škorić

U utorak, 2. septembra u 19h, Nataša Škorić otvara samostalnu izložbu slika u galeriji Zadužbine Ilije M. Kolarca . Postavka izložbe se može pogledati do 21. septembra.

 


"Da li je potrebno da Vam neko stalno daje objašnjenja  i da Vam sugeriše šta treba da vidite i osetite... i zašto? Da li ćete nešto više ceniti ako saznate da je autor imao nervni slom kao dete ili da je ostao bez kose kao mlad?! Hoće li Vam pomoći atraktivna voditeljka da Vas uvede u taj svet, ili sajt umetnika zatrpan reklamama za jeftino letovanje i kućne aparate? Ili ćete se osloniti na osećaj, deo bića što otvara i zatvara vrata. 

Priča da  duša umetnika nije blagoslovena mirom i spoznajom šta  treba da uradi stara je koliko i stalna potraga za tim ciljem. Ali nije cilj u cilju – u putu je sreća! To nas učenje u svojoj instant formi dovodi u najprisniji kontakt sa ovom umetnicom i njenim delom. Jer ova dela oslobođena ega nude i traže interakciju sa običnim čovekom, 15 minuta posvećenja i posle ste slobodni. Lenon je rekao da je život sve ono što radimo dok planiramo velika dela. Obratite pažnju na ovaj život i produžite svojim putem jer Vas niko neće naučiti sem Vas samih."

Bojan Milovanović




Nataša Škorić je  rođena je 1971. godine u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala  slikarstvo na FLU Cetinje, u klasi prof. Dragana Karadžića.

Samostalne izložbe:

Srećna Galerija SKC Beograd, 1996.

Scena Crnjanski, Beograd, 1997.

Galerija Doma Omladine, Beograd, 2002.

Kusleova Kuća, Podgorica, 2002.

Muzej Crne Gore, Cetinje 2004.

Galerija Suluj, 2004.

Kolektivne izložbe:

Mlada crnogorska umjetnost, Dvorac na Kruševcu, Podgorica, 1996.

Le Feu, Saint Paul de Vence, 2001.

Real Presence, Galerija Zvono, Beograd, 2001.

IV Cetinjsko bijenale, Cetinje 2002.


 


Datum objavljivanja: 25.08.2008.