Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike Milice Krstić

Izložba slika Milice Krstić otvorena je u ponedeljak 3. jula u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada. Izložba će moći da se pogleda do 17. jula.

 



 


Beskonačnim traganjem za smislom u ovoj nepredvidivoj stvarnosti, umetnica je, pokušavajući da razume sebe, pokušala da kroz radove nečemu neuhvatljivom i subjektivnom da oblik. Ona se bavi momentom, delićem večnosti u kojem plutamo i jedino postojimo. Interesuje se za ljudsku psihologiju, a inspiraciju nalazi u najdubljim delovima svog čudesnog postojanja u ovom obliku, obliku čoveka. Prepuštena trenutku i toku ideje, ona radoznalo i slobodno mislima, strahovima i osećanjima daje oblike u fizičkom svetu. Radovi su nastali u periodu od 2020. do 2023. godine i moglo bi se reći da izmiču uobičajenim tehnikama. Spadaju u prošireno polje slike, skulpture i instalacije. Ove apstraktne zidne kompozicije, otiske jedne subjektivne stvarnosti, karakterišu odnosi kolorističnih amorfnih formi i linija koje plutaju. Ne pokušavajući da postigne harmoniju, umetnica traganjem za sobom i istinom dokumentuje jedno stanje, momenat u kojem stvara.



 



Milica Krstić rođena je u Pančevu 1994. godine. Diplomirala je 2019. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Primenjeno slikarstvo, u klasi profesora Nikole Božovića. Master studije završava 2020. godine na istom odseku. Od 2022. godine je član ULUPUDS-a. Do sada je učestvovala na brojnim grupnim izložbama i imala jednu samostalnu izložbu.


 



Datum objavljivanja: 06.07.2023.