Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike Milana Blanuše

Svečano otvaranje izložbe "Slike" Milana Blanuše biće održano u petak, 10. oktobra u 19 časova u prostoru Blok Galerije, Novi Beograd, Jurija Gagarina 221

 


Milan Blanuša je rođen u Jagodini 1943.godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu 1967.godine, odsek slikarstva u klasi prof. Ljubice Sokić. Poslediplomske studije završio je na Državnoj visokoj školi za likovne umetnosti u Braunšvajgu 1971.godine. Specijalizaciju grafike završio je na Visokoj školi za likovne umetnosti u Frankfurtu na Majni 1978.godine. Član je ULUS-a. Redovan profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Priredio je veći broj samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Braunšvajg, Keln, Novi Sad, Beograd, Sombor, Koper, Maribor, Leskovac, Pariz, Požarevac, Zemun, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Gornji Milanovac, Vršac, Risoranžis, Podgorica, ...).


Učesnik je brojnih kolektivnih izložbi u svetu i kod nas. Dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja (Politikina nagrada iz fonda "Vladislav Ribnikar", Nagrada Oktobarskog salona Beograda, Zlatna paleta ULUS-a, Nagrada za crtež na izložbi "Crtež i mala plastika", I Nagrada na IV Bijenalu mediteranskih zemalja u Aleksandriji, Nagrada Moderne galerije Rijeka, Nagrada ULUBIH-a, ...). Živi i stvara u Beogradu.


Portfolio Blok Galerija


 


Datum objavljivanja: 09.10.2008.