Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike Marka Kusmuka

Doktorska izložba slika umetnika Marka Kusmuka otvara se u petak 8. novembra u 19 časova u kući kralja Petra na Senjaku (Vase Pelagića 40). Izložba traje do 16. novembra, 2013. godine.


 


Izložba, u svetu već proslavljenog Marka Kusmuka, pod nazivom „Lica i naličja“ će predstaviti 25 dela. Izložbu će otvoriti naš poznati slikar Miloš Šobajić koji je i Markov mentor na doktorskim studijama. Marko je do sada poneo mnogobrojna međunarodna priznanja za svoje radove, izlažući od Rima do Šangaja. Učestvovao je na stotinak grupnih izložbi a imao je 9 samostalnih.

 

Da ovaj povratak figuri i slikarstvu u najklasičnijem smislu nikoga ne ostavlja ravnodušnim svedoče i brojne izjave ljudi iz kulturnog i javnog života između ostalih i Emira Kusturice.“ Ono što je izuzetno dobro, čini mi se kao da je čovjek uzeo najbolje uzorke engleskog slikarstva, najbolje predstavnike onoga što su Veličković i Mujezinović i drugi u fazama i fragmentima predstavljali. Pored sentimenta koji se kod mene javi, uz veliku zbunjenost, na kojoj sam strani zemljine polulopte Markova izložba je buđenje na tu tradiciju o kojoj sam govorio.“- izjavio je Kusturica prilikom susreta sa Markovim slikama.

 

Na otvaranju izložbe će biti najavljen i sledeći umetnički projekat na kome umetnik radi sa poznatom violončelistkinjom Anom Rucner, koja će i biti prisutna.



http://www.kusmuk.net/


 



Datum objavljivanja: 05.11.2013.