Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike Lade Uskoković

U utorak, 13. marta u 19. sati u Galeriji Feniks, Tadeuša Košćuškog 28., otvara se samostalna izložba slika autorke Lade Uskoković. Radovi se mogu pogledati do 31. marta, 2012. godine.

 


Lada Uskoković je rođena u Beogradu, 1954. godine. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti 1979. godine, atelje scenski kostim, u klasi prof. Dušana Ristića i apsolvirala na Filozofskom fakultetu u grupi za istoriju umetnosti. Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi. Radila je kao kostimograf na televiziji i u pozorištu, kao ilustrator časopisa i knjiga, kao modni kolumnista u omladinskim časopisima. Živi i radi kao likovni pedagog u Beogradu.



 

"Ako je ceo svet pozorište (kao što rakao Šekspir, za koga neki kažu da se zvao Marlou), onda je svaka slika jedna dramska predstava. Bar moja. Bar ja tako doživljavam. U njoj su neki ezoterični predeli, vedute, enterijeri, u različitim osvetljenjima i atmosferama sa scenski razmeštenim akterima koje sa čuđenjem i divljenjem otkrivam. Tako, začuđena, zadivljena, radoznala, ne pristupam slici – predstavi sa određenim ciljem, zadatom temom, ne pravim skice i studije. Ne znam, i ne želim unapred da znam kraj avanture u koju se upuštam. U veri da je čovek, koji je sebe postavio kao vrhunsko i arbitražno biće na ovoj planeti, zapravo dobar, pametan, plemenit, kreativan, lep, bezglasno svojim slikama prkosim besmislu, ružnoći, gluposti i zlu."



Lada Uskoković


 


 


Datum objavljivanja: 05.03.2012.