Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike Jelene Milo

U utorak, 8. maja u 19. sati u Srećnoj galeriji SKC Beograda, otvara se samostalna izložba slika autorke Jelene Milo. Izložba traje do 17. maja, 2012. godine.


 


Jelena Milo je rođena 1979.godine u Beogradu. Završila studije na Kunstakademie Dizeldorf 2004. godine. 2002 -2003. godine je Gost Student KHM, Keln, kod prof.  Valia Export.  2004. stiče imenovanje za Meisterschülerin od prof.M. Jetelová. Član je ULUS-a od 2008.godine i IgBK, Nemačka od 2006. godine. Od 1999. godine nastupa na samostalnim i  kolektivnim izložbama  u Beogradu, Dizeldorfu, Torontu, Kelnu, Hamburgu, Nišu, Jerevanu, Pragu, Bergheimu, Košicama, Luksemburg, Etlingenu, Moskvi. Nastupala je na festivalima video umetnosti u Ferrari, Londonu, Detroitu, Pragu i Beogradu. Zivi i radi na relaciji Beograd - Dizeldorf



"Izložba "Kuda" omogućava da fizičko realno nedostupno mesto za posetioca postane opipljiv trenutak scene savršenog momenta. Slike, pružaju uvid u opus mog stvaralaštva u poslednjih četri godine i ulja na lanenom platnu malih i velikih formata crpe inspiraciju iz istorije pejzaža i na savremen način pružaju otvorenu platformu za misli i ideje.



Prvi zraci jutarnjeg sunca, koji kroz fleke beline isijavaju kroz duboki nanos boje na platnu su moment pulsirajuće svetlosti koji nudi posmatraču uznemirujuću utopiju misterije momenta. Radovi vode do izgubljenih predela, gde posetioc utopljen u misli, postaje usamljena figura, izgubljen u snu. Slike tihih tonova su hvatanja bezvremenskih trenutaka. Scene su bez fizičke orjentacije ili težine i posetioca uvlače u umetnost tišine, pružaju mu bekstvo u umetnost ćutanja.  Tišina sa moćnim ehom.



Drvo u pokretu i čudna tišina koja se širi prostorom, nudi bekstvo u bogatstvo udaljene šume ali u isto vreme hvata nas u svet tamnih senki drveća, koje nose sa sobom svo crnilo nepozpoznatog i samoće. Prizor u meni budi čudnu tišinu, čudnu tišinu šume u snu na javi. Gubim se u dalekim predelima, bežim od stvarnost". (Autor)


 



Datum objavljivanja: 07.05.2012.