Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike Jasmine Ilić

U četvrtak 6. juna u 18 časova, biće otvorena izložba radova akademske umetnice Jasmine Ilić. Galerija Centar CKO Rakovica

 



 


Delo Jasmine Ilić je romantična potraga za smislom bivstvovanja, fino tkanje lirskog subjekta. Razvijanjem stvaralačkog izraza kroz pokret i boju, gradi sistem otvoren za interpretaciju. Svaka slika nas poziva da se nadnesemo nad suštinom. Njeni radovi odišu pokretom i svetlošću koji izviru iz istog središta, zaokružujući postavku u jednu homogenu i kvalitetnu celinu, intimne posvete i snažne vizije.



Jasmina Ilić (1965) je prvu godinu studija slikarstva završila 2000. godine na Likovnoj akademiji u Firenci u klasi prof. Adriana Bimbia. Iste godine je prešla u Rim gde je nastavila studije na rimskoj Likovnoj akademiji u klasi prof. Itala Palumba Šelce. Od 2000. do 20003. godine radila je u ekspr+erimentalnom timu prof. Laure Salvi u Laboratoriji papira pri Akademiji na istraživanju tehnika ručne izrade papira i stvaranju arhive za buduće generacije studenata. Bila je stipendista Republike Italije. Diplomirala je slikarstvo 2003. godine, kao najbolji student u klasi prof. Andree Vola.



Tokom svog umetničkog rada, uspešno je radila sa osobama sa posebnim potrebama.



Učestvovala je na izložbama u Srbiji, Švajcarskoj, Italiji , Rumuniji, Grčkoj, SAD-u, Velikoj Britaniji. Dobitnica je nekoliko nagrada.



Član je ULUS-a i u statusu je samostalnog umetrnika.



Živi i stvara na Liparu kraj Jagodine.


 



Datum objavljivanja: 05.06.2019.