Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike Ivane Dragutinović Sokolovski

U Umetničkoj galeriji Stara Kapetanija, Kej oslobođenja 8, Zemun, 16. oktobra u 19časova biće otvorena samostalna izložba slika Ivane Dragutinović Sokolovski. Radovi se mogu pogledati do 28. oktobra.

 


Ivana Dragutinović Sokolovski izlaže slike velikog formata - u slavu ljudskog tela, koje je prikazano u monumentalnim, sečenim kadrovima. Polje slike je polje slikanog tela iz čije se mase krajnje ekonomično ekspresivno naziru ekstremiteti.Materijalna supstanca bojene površine i predmetnost su bitni činioci u gradnji slike, na kojoj su prisutni tragovi nastajanja slike, nanošenja boje, dodira i obrisa boje..u cilju postizanja utiska monumentalnosti, ekspresije pa i uzvišenosti ljudskog  tela.


Ivana Dragutinović Sokolovski je rodjena 1974. u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala  na FLU, Beograd u klasi prof. Čedomira Vasića. Član ULUS-a od 2000. Od 1996-2002. stipendista Republičke fondacije za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka.Samostalno izlagala 2003- Galerija FLU, magistarska izložba. Učestvovala na brojnim kolektivnim izložbama i kolonijama u zemlji i inostranstvu.


 


Datum objavljivanja: 18.09.2008.