Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike i objekti Nenada Korice

U galeriji SULUJ, Terazije 26/II u Beogradu, u periodu 16.-28.12.2013. održaće se izložba slika i objekata slikara Nenada Korice. Biće izloženo 18 dela, slike radjene akrilikom na drvetu, a objekti kombinovanim materijalom.


 


Svojim asamblažima i slikama Nenad Korica pokušava da ostvari istu količinu emocija različitim tehnikama. Priča kojom odgovara na pitanja koja sam sebi postavlja, protkana je tako da dovodi sve u sumnju. Ništa nije onako kako izgleda. Akcenat je na prividnoj ozbiljnosti. Ironija.



Nenad Korica je rodjen 1953. u Rijeci, ex Jugoslavia. Fakultet likovnih  umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, završio je 1983. u klasi profesorke Mirjane Mihać. Postdiplomske studije, kod istog profesora, završio je 1985. Član je ULUSa od 1985. sa statusom samostalni umetnik. Živi i radi  u Beogradu. Od 1986., izlagao je na mnogobrojnim grupnim izložbama i samostalno u Beogradu, Njujorku, Torontu, itd. Nagradjen je za crtež i slikarstvo. Slike  mu  se  nalaze  u  privatnim  kolekcijama  i  nekim  muzejima.


 



Datum objavljivanja: 12.12.2013.