Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike i grafici

Otvaranje samostalna izložbe slika i grafika, umetnika, Miroslava Drljače zakazano je za 4. februar u galeriji Grafičkog kolektiva. Ova izložba trajeće do 16. februara.

"Upravo prostor nam omogućava postizanje perspektive unutar jedne površine na kojoj egzistira minimalan broj likovnih elemenata. Tada nastaje nova forma oko forme koja stvara određeni napon među oblicima oživljavajući ih i dajući im određeni ritam. Takvi oblici će se najčešće naći izvan okvira gravitacije. Samim tim teže će biti čitljivi iz sfere gravitacionog djelovanja. To neće biti mjesto kretanja tijela već duha, tad slika kao ograničena površina poput ekrana pokazuje prostor osjećanja, umjetnik pokazuje predmete, ne one dostupne čulu vida i dodira, već predmete i opredmetljene praznine iz svoje uobrazilje koji se preko osjećaja za kompoziciju i ritam isplovljavaju kao vidljivi na omeđenoj površini", Miroslav Drljača.


Miroslav Drljača, slikar i grafičar, rođen je 1982. u Novom Gradu. Diplomirao je i magistrirao na Akademiji umetnosti u Banja Luci. Samostalne izložbe: 2002. Bosanska Krupa; 2004. Banjaluka; 2005. Mostar. Izlagao je i na kolektivnim izložbama.


 


Datum objavljivanja: 02.02.2008.