Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike i crteži Zorana Radovića

Zoran Radović će u Magacinu predstaviti seriju crteža i slika oslikanih na drvetu ili dasci i zvučnu sesiju specijalno pripremljenu za svoju izložbu.
Zoran Radović Kiza je pre svega poznat na beogradskoj muzičkoj sceni. Skoro da nema alternativnog muzičkog projekta u kome on nekim svojim delom nije učestvovao.

 


Kiza je jedan od osnivača benda Presing a trenutno radi i u okviru grupe Tron, koja je objavila svoju muziku na "CCbit-u" - prvoj muzičkoj kompilaciji izdatoj pod Creative Commons licencama u Srbiji. Svoje slike i crteže on naziva ekspresionističko-komunikacionim eksperimentima, a o sebi kao umetniku koji se kreće od muzike ka vizuelnom, odnosno interdisciplinarnom radu kaže:


"...Uz zapažanje muzikalnosti kao nastavka slikovitosti, moj muzički život i rana iskustva sa crtanjem usled promena mene kao autora muzike uvodi u slikanje. Usled ograničenja neoklasičnih i eksperimentalnih oblika u muzici, u slikanju sam predstavio ono nedočarano u muzici ili nekim pisanim formama..."."...Nestvarni prikazi koji slobodno dovode do istinitog doživljaja mene kao autora ili eventualnog retko paralelnog doživljaja u simbolima životnosti."


 


Datum objavljivanja: 19.07.2008.