Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike i crteži Jelene Bojanić

U ponedeljak, 1. juna u 19.30 časova u galeriji SULUJ, Terazije 26, otvara se samostalna izložba slika i crteža autorke Jelene Bojanić. Izložba se može pogledati do 13. juna.

 


Jelena Bojanić / 1976.g./ nam dolazi sa Kosova.Diplomirala je i magistrirala na odseku slikarstva, na FLU u Prištini, kod profesora Hilmije Ćatovića.Učestvuje na kolektivnim izložbama od 1997.g, a samostalno od 2002.Član je ULUSa od 2004.

Živi i radi u Beogradu.Ovo joj je peta samostalna izložba.

Jelena je u istraživanju likovnosti i mogućnosti slike i crteža, posve svoja.Zanimljivo je njeno "pismo" na papiru ali i na platnu.

Glavna odlika njenog stvralaštva je linija, crtež, kontura, moćna i snažna kada definiše oblik ili sitna, poput zgusnutog pisma, ličnih hijeroglifa, minijaturnih crteža-simbola.Ova vrsta zapisa, vrlo upečatljivo, živim crtežom crnom bojom i četkicom na platnu pomalo autistično tvore lična saopštenja umetnice. Grafička i likovna artikulacija ličnih saopštenja umetnice Jelene Bojanić su  vrlo intenzivna i zanimljiva i svakako skreću pažnju svojom neobičnom simbolikom i linearnošću...

Izložba će biti pred očima javnosti do 13.juna 2009.


 


Datum objavljivanja: 27.05.2009.