Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike Damjana Pavlovića

Samostalna izložba slika autora Damjana Pavlovića, otvara se u ponedeljak, 6. juna u 19h u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Novog Sada. Izložba traje do 6. juna, 2016. godine.


 


Slike Damjana Pavlovića su živi oblik apstraktnog ekspresionizma pomešanog sa enformelom i arhitektonskom kompozicijom. One više ne nose jasne definicije, forme i koncepte. Ovo je apstraktna, nelogična    matrica bez jasno definisanih umetnikovih koncepata i stereotipa. Nude mogućnost da razumete realnost na potpuno novi način. Slika je deo je života određenog čoveka u njegovom individualnom prostoru i menja se sa njim. Slika pomaže njemu da shvati prošlost, da pronađe odgovore u sadašnjosti i da gleda u sopstvenu, ličnu, intimnu budućnost.


Damjan Pavlović je rođen u Beogradu 1975. godine. Završio je Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu. Na pripremnoj nastavi za upis na Arhitektornski fakultet 1993. godine, kod Mihajla Čanaka, uči crtež olovkom i razvija svoju tehniku sve do 2000. godine kada u potpunosti odustaje od crteža jer ga ne ispunjava. Godine 2006. odlazi u Moskvu i počinje da se bavi slikarstvom. Kroz razne eksperimente sa bojama i tehnikama dolazi do svog slikarstva.


 



Datum objavljivanja: 06.06.2016.