Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike Angeline Andrović Gradišnik

Umetnica Angelina Andrović Gradišnik, nakon uspešnih izložbi u Oberuselu, Beogradu, Berlinu, otvoriće dve samostalne izložbe u Parizu. Radovi se mogu pogledati do 5. maja, 2010. godine u Fus Art galeriji i galeriji Art'est.

 


Prva izložba, koja se održava u FUSArt galeriji na Monmartru, biće otvorena od 7 aprila do 5 maja, dok će druga trajati od 8 aprila do 5 maja u galeriji Art’est, nedaleko od Srpskog kulturnog centra. Koncept  dve istovremene izložbe jednog umetnika u gradu svetlosti,  izuzetan je kulturni dogadjaj. Umetnica će u oba prostora izložiti ulja na platnu, a prikazaće kako stare tako i svoje nove radove. Organizatori izložbi su istoričari umetnosti, Dr. Martin H. Schmidt i Tijana Stojiljković.


Angelina Andrović Gradišnik rođena je u Čajniču (Bosna i Hercegovina) 1937. U Beogradu je završila Studije na Visokoj školi za umetnost gde je diplomirala na slikarskom odseku kod profesora Abramović Antea, a vajarstvo kod profesora Buljevića. Od 1967. živi u Nemačkoj, ali je duboke veze sa otadžbinom kao i likovi koji obradjuje na svojim platnima uvek vraćaju korenima.


 


 


Datum objavljivanja: 08.04.2010.