Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slike Aleksandra Bunčića

U utorak, 14. jula u 19 časova u Galeriji savremene umetnosti Smederevo na Trgu Republike, otvara se samostalna izložba slika autora Aleksandra Bunčića. Izložba traje do 10. avgusta.

 


Aleksandar Bunčić je rođen  1981. u Novom Sadu. Student Akademije umetnosti u Novom Sadu. Član SULUV-a. Izlagao je samostalno u Novom Sadu, Odžacima, Beogradu... Učestvovao na desetak kolektivnih izložbi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Smederevu.


Nagrade:

2008.Nagrada za crtež iz fonda Vlada Veličković, uži izbor 3. mesto, Galerija crteža Haos, Beograd

2008. II nagrada publike na konkursu Petrovaradinska tvrđava u delima umetnika, u okviru projekta Noć muzeja, Art klinika, Multimedijalni centar Led art, Novi Sad

2007. III nagrada za Street Art koncept, Converse streetart, u okviru EXIT festivala, Novi Sad

2003. III nagrada na konkursu Naslikaj majicu – obuci galeriju, Art klinika, Multimedijalni centar Led art, Novi Sad




"Avetinjski prikazi urbanih pejzaža (napušteni trgovi, mostovi, tržni centri, fabrike...) izvedeni skoro monohromatski, sa naglašenom perspektivom koja ceo prikaz sažima u jednu tačku, čine prepoznatljiv stil ovog mladog umetnika. Ponegde u scenu on ubaci slovni zapis, kao akcenat ili kao pitanje upućeno posmatraču, čime potvrđuje svoju angažovanost i želju da publiku uključi u svoje promišljanje budućnosti (ili sadašnjosti), ostavljajući je bez odgovora, u rascepu između apokaliptičnih scena u prvom planu i svetle tačke na horizontu u koju se ceo prizor pretapa."




Milan Marković  kustos Galerije  savremene umetnosti Smederevo


 


 


Datum objavljivanja: 09.07.2009.