Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slika iz slike

Povodom saradnje Narodne biblioteke Srbije i Galerije Matice srpske i velike međunarodne izložbe u Galeriji Matice srpske Migracije u umetnosti – umetnost migracija, u atrijumu Narodne biblioteke Srbije će u ponedeljak, 14. marta u 13. sati biti predstavljen film Slika iz slike Blaža Popovića.

 



Galerija Matice srpske je u saradnji sa scenaristom i režiserom Blažom Popovićem kreirala dokumentarni film Slika iz slike, koji govori o istoriji čuvenog dela Seoba Srba pod patrijarhom Arsenijem III Čarnojevićem 1690. godine Paje Jovanovića. Kroz priču o Jovanovićevom životu i stvaralaštvu, kao i zanimljivim „migracijama” same slike, publika će imati priliku da sazna više o remek-delu koje je zaživelo u srpskoj vizuelnoj kulturi kao jedno od najupečatljivijih predstava.



Nakon projekcije, o filmu će govoriti Blažo Popović i mr Danilo Vuksanović, jedan od autora izložbe Migracije u umetnosti – umetnost migracija i programski direktor Galerije Matice srpske, dok će pozdravnu reč prisutnima uputiti dr Tijana Palkovljević Bugarski upravnica Galerije Matice srpske i dr Vladimir Pištalo upravnik Narodne biblioteke Srbije.


 



 


Datum objavljivanja: 14.03.2022.