Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Slavko Krunić: Ljubavna priča bez kraja

Izložba Slavka Krunića ,Ljubavna priča bez kraja', biće otvorena u galeriji Hexalab u petak 16. maja, 2014. u 20 časova. Publici će na uvid biti ponuđeno preko 40 slika i crteža nastalih u periodu 2000 – 2014, među kojima i najznačajniji radovi ovog umetnika.


 


Krunić je slikar koji se uglavnom opredelio za temu, takozvanog koordiniranog portreta čiji likovi sa ljudima uvećane glave, obraza i očiju ukazuju na veliku, ne samo likovnu, estetsku i filozofsku, već i ljudsku priču o karakteru i osobinama. Čak i letimičan, slučajan pogled na neku od slika označava i ulazak u priču. Teško je odoleti strasnom „čitalačkom" tumačenju pustolovina njegovih raskošnih junaka, satiričnih ikona, savremenika bezvremenih razdoblja smatraju likovni kritičari..



Slavko Krunić je rođen 1974. u Beogradu  gde je i diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u klasi Radomira Reljića. Magistarske studije završio na istom fakultetu u klasi Anđelke Bojović. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a, do sada je priredio preko 20 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nagrade za slikarstvo Milena Pavlović Barili i Nagrade za ilustraciju.



Izložbu će otvoriti naš ugledni književnik i član SANU van radnog sastava David Albahari koji je i autor kataloga. Autor postavke je istoričar umetnosti Nikola Kusovac. Izložba u Hexalabu će biti otvorena do 15.juna.


 



Datum objavljivanja: 16.05.2014.