Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Skulpture Nenada Stojanovskog

Izložba skulptura autora Nenada Stojanovskog u Galeriji SKC Beograd

 



 


Nenad Stojanovski  je slučajni umetnik, slučajni dečak u svetu odraslih. NJegov likovni  izraz u skulpturi svodi se na održavanje tog osećaja iz detinjstva. Pomalo naivna figuracija opisuje upravo sam osećaj, a ne samo formu. Nežno, a brutalno jeste pristup, a materijal kojim najviše radi  je metal. Tako je i sa slikama. Stidljivo, ali jasno čitljivo, Stojanovski otkriva svoj mir i nemir… otkriva svoju intimu. Nenad je umetnik kome zanat nije strana stvar, a to i jeste bitno za stvaraoca. Svaka zamisao  postaje izvodljiva u trenutku. NJegovo je da zatvori  oči i zamisli, a ruke same rade.



Veliki je poštovalac i zaljubljenik u prirodu iz koje crpi  inspiraciju i energiju. Skulpture i slike koje nastanu posle svakog boravka na planinama pokazuju njegov doživljaj prenesen na  kamen, drvo, metal  ili platno.



Viktor Kiš



Nenad Stojanovski (Beograd, 1966): „Oduvek  crtam, bojim, slikam, rezbarim. Kažu, slučajni umetnik. Prvi radovi su mi slike većeg formata iz 1997. godine, a prve skulpture iz 2017. Radim u drvetu, kamenu, metalu. Učestvovao sam na više zajedničkih izložbi u Srbiji i dve online međunarodne izložbe 2021. i 2022. godine izlažući mahom skulpture.“


 



Datum objavljivanja: 06.03.2023.