Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Školaboratorija 003

Treća po redu letnja škola na Ledinama pod nazivom „Školaboratorija 003" održaće se od 24. juna do 29. juna u organizaciji kolektiva Škograd.


 


Škograd će u dvorištu osnovne škole „Vlada Obradović Kameni" postaviti instalaciju u obliku kruga koja će služiti kao letnja učionica, ali i mesto za okupljanje stanovnika Ledina. Ovo školsko dvorište prepoznato je od strane zajednice kao jedini javni prostor u tom neformalnom prigradskom naselju. Zbog toga je ova instalacija, nazvana „Multifunkcionalni krug“ kreirana od delova koji se lako mogu sastaviti, ali i rastaviti, te tako formirati urbani nameštaj različitih namena. Samim tim, planira se niz obrazovnih i kulturnih programa koji će moći da se održavaju tokom cele godine na ovoj sceni.



Ovaj projekat ostvaren je kao deo šireg programa Gradsko čvorište 2 – Multifunkcionalni krug koji je BINA tim, u saradnji sa Škogradom, Goethe institutom Beograd, osnovnom školom „Vlada Obradović Kameni" i kompanijom Mapei započeo u februaru 2018. godine.



Deo projekta izvodi se i uz podršku Centra za umetnost i urbanizam - ZK/U iz Berlina.



Radujemo se da već treće godine zajedno uspevamo da dvorište škole na Ledinama učinimo živim čvorištem ideja, akcije i saradnje!


 



Datum objavljivanja: 24.06.2019.