Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Škola Vizuelne Antropologije - PrirodaKultura

Centar za vizuelnu antropologiju – VAC poziva sve zainteresovane koje zanima etnografski i dokumentarni film da se uključe u interdisciplinarnu Školu Vizuelne Antropologije.


 


Uz pomoć stručnih predavača i mentora različitih disciplina, polaznici će stvoriti sopstvene istraživačko-stvaralačke timove. Svaki tim će izabrati i razviti temu, te snimiti kratak film. Na ovaj način se doprinosi boljem razumevanju uzbudljivog trenutka razvoja društvene stvarnosti u kom živimo.

Inspiracija za prolećnu Školu se pronalazi u konceptu PRIRODAKULTURA koji relativizuje granice između pojma prirode, odnosno kulture i otvara veliko istraživačko polje u kome se ukrštaju ekološke, ekonomske, sociopolitičke, kulturalne i druge savremene perspektive.

Početak nastave je 3. mart i održavaće se dva puta nedeljno (prvi termin je rezervisan za teorijska predavanja, dok je drugo okupljanje filmska projekcija) u Društvenom centru KROV (Kraljice Marije 47).

Raspored Škole:

1.    nedelje se održavaju predavanja o vizuelnoj antropologiji, njenim metodologijama pri istraživanju, performativnim teorijama i kinematografskom jeziku koji je neophodan za stvaranje kooperativnog etnografskog filma;

2.    nedelja je rezervisana za vežbe snimanja i kreiranja tema za istraživanje;

3.    nedelje se izlazi na teren u sakupljanje etnografskog audiovizuelnog materijala;

4.    nedelje se pristupa studijskom karantinu i montaži prikupljenog materijala.

5.    nedelja služi za promociju i javnu prezentaciju rezultata učesnika škole.

Prijavu možete popuniti do 20. februara na sledećem linku:

https://forms.gle/KmgVGPCQ9G3TFcJA7

Takođe Centar za vizuelnu antropologiju vas poziva na Otvoreni dan Škole 27. februara u Društvenom centru KROV. Na ovom dešavanju predstaviće se program prolećne ŠVA, a zajedno sa projekcijom dva rada sa prošlogodišnjih lokalnih radionica.

Predavači i mentori škole su: Miloš Tomić, Relja Pekić, Ana Popović, Mikloš Barna-Lipkovski i Nikola Radeka.

Detaljnije informacije možete saznati na sajtu Škole:

http://visualanthropologycenter.com/skola_vizuelne_antropologije/

Ilustracija: Ivana Aranđelović


 



Datum objavljivanja: 18.02.2021.